您现在的位置: 福建教育在线 >> 试题集锦 >> 高考试题补导 >> 高考外语 >> 正文

高考新课改英语新题型解析:七选五阅读理解 在线提问 在线报名
更新时间:2009-12-31 17:10:00 | 【字体:

  本文选自《高考金刊》杂志的博客,点击查看博客原文。

  新课改高考英语题与传统高考试题相比最大的变化最主要体现在新题型上。新题型在阅读理解试题上体现得最为明显,各地高考先后出现了七选五阅读理解、任务型阅读、任务型读写、阅读表达、阅读简答等不同的阅读试题模式。

  一、七选五阅读理解

  题型解读:在2009年高考英语试卷中多个地区采用“七选五”型阅读理解题,试题模式为:给出一篇缺少5个句子的文章,对应有七个选项,要求同学们根据文章结构、内容,选出正确的句子,填入相应的空白处。由于是给出了的选项,个别选项间区分度不大,试题的难度较常规阅读试题有所增加,而且会出现由于一处误选导致多处问题的后果。根据试题的特点,在实际做题过程中,同学们不妨采用“先看选项定位含义——再看正文仔细分析——最后把选项与正文对应确定答案”的模式。

  例1 (2009年辽宁卷)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。

  71                                     

  Home can be a great place for children to study. It’s important to provide a workspace of their own where they can read books or just write a letter to their friends。

  ●Location(位置)

  72                    Kitchen and dining room are not so well suited for regular study, since books and pens get in the way of the day-to-day uses of those areas. Set up a place where a child can settle in and leave papers and pens at band without having to clear everything away each night. For a child that likes being alone, set aside a corner of his bedroom, but keep it separate from things like games, music and other hobbies not related to studying。

  ●Keeping Things in Order

  Parents should encourage their child to spread out, but to leave it neat and orderly when he isn’t using his workspace. Ownership is very important for self-respect  73 The workplace should be personal, but not another part of the playroom。

  ● 74                                         

  Encourage the whole family to help build a supportive environment that children need for success in school. Give them a good example of how to deal with problems, how to manage time and get things done in the right way.  75    Study will be more enjoyable and effective when supported by the whole family。

  A. Attitude Is Everything

  B. Bring   Organization   into

  Your Home

  C. Here are several ways to choose a location

  D. Building a Good Home Learning Environment

  E. Hold a can-do attitude and your child will follow your example。

  F. Setting up a space in a common area of your home can be a good idea for children。

  G. A child who learns to organize his spare will carry organization into every corner of his life。

  解析:本篇文章讲述的是在家庭里面同样要给孩子一个良好的学习环境。为孩子创建良好的条件,家长要采取积极的态度配合孩子学习。

  答案:71. D  72. F  73. G 74. A  75. B

上一页 1 2 3 下一页


特别说明:由于各方面情况的不断调整与变化,福建教育在线所提供的信息为非商业性的教育和科研之目的,并不意味着赞同其观点或证实其内容的真实性,仅供参考,相关信息敬请以权威部门公布的正式信息为准。
 来源:福建教育在线试题集锦栏目
  • 上一个文章:

  • 下一个文章:
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
    相关文章
    没有相关文章
    教育服务中心
    福建教育服务大厅
    赞助广告
    Copyright © 2008-2010 Fjjyzx.COM All Rights Reserved
    闽ICP备10001945号 法律顾问:尹天恒律师
    本站大部分资源来源于会员共享上传,除本站组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请和本站联系并提供相关证据,我们将在24小时内干净删除。
    客服QQ:1443585463 投稿与联系邮箱:1443585463@qq.com 电话/传真:0592-8761003

    地址:厦门理工学校博物馆边 邮编:361005 建议使用IE6.0版本浏览